Artister


Anna Döbling
Anna Döbling, visartist och vispoet. Med det ena benet i fransk chanson och det andra i svensk vistradition har hon skapat sig ett alldeles eget utrymme på den svenska visscenen. Hon har tilldelats Olrog-stipendiet, skrivit teatermusik och hittills givit ut tre soloalbum - två med egna visor och ett med Barbro Hörberg-tolkningar.
2012 hade Anna premiär på den egna föreställningen "Med ögon känsliga för allt - en berättelse om Barbro Hörberg".
Anna framträder såväl solo  som i olika artist- och musikkonstellationer.
Just nu arbetar hon med ett nytt projekt med egna sånger.
Solja Krapu

Solja Krapu, estradpoet och författare. Tvåfaldig Sverigemästarinna i Poetry Slam. Har givit ut tre diktsamlingar, en roman och ett flertal barnböcker. Hon är översatt till finska och franska och reser runt i Europa och framträder med sina dikter och håller workshops och seminarier. Just nu arbetar hon på en ny diktsamling.

Thomas Lundin

Thomas Lundin, artist, textförfattare och programledare. Välkänd för TV-publiken genom sin medverkan i SVT:s Schagerpanel och som programledare till YLE:s serie "Allt ljus på..." som sänts både i finsk TV och radio, och även i SVT. Samarbetar med en mängd olika artister och musiker och är även verksam som konferencier för olika scenevenemang. Han har medverkat i flera musikaler på Svenska Teatern i Helsingfors. Tillsammans med Per Rosenius framträder han i föreställningen "Sankte Per och Thomas Tvivlaren" som spelats i olika kyrkor runtom i Svenskfinland Thomas är en av medlemmarna i den finlandssvenska improvisationsteatergruppen Stjärnfall, som producerat flera rosade produktioner.
Just nu förbereder han en julturné i Finland i november/december 2013
Per Rosenius

Per Rosenius, musiker och pedagog. Utbildad vid SMI i Stockholm. Pianist, kompositör och arrangör som dessutom trakterar en mängd andra instrument - bland annat dragspel, bas, gitarr och flöjter. I projekten "Tankar från en väntsal" samt "Sankte Per och Thomas Tvivlaren"visar han även framfötterna som sångare. Han är dessutom verksam som körledare och som IT-pedagog med speciell inriktning på musiken. Per har komponerat musien till musikalen "Polhems huvudwerk" med manus och sångtexter av Ylva Eggehorn.


Pierre Ström
Pierre Ström, visartist, kompositör och textförfattare. En av Vis-Sveriges giganter med över 40 år på visscenen. Medverkade på legendariska Vispråmen Storken och var med och grundade YTF, Yrkestrubadurernas förening, där han nu är ordförande sedan flera år tillbaka. Han har turnerat Norden runt med rallarvisor, Bellman och Taube och samarbetat med en mängd olika artister. Har tonsatt Lars Forssell och August Strindberg och givit ut ett flertal skivor. Just nu arbetar han med en cd med Bellmanvisor tilsammans med sångerskan och cellisten Emeli Jeremias.